website statistics

Home » Ghid: Ce anume nu accepta companiile de mutari sa transporte

Ghid: Ce anume nu accepta companiile de mutari sa transporte

companiile-de-mutari-refuza-aceste-obiecte-la-transport

Imaginati-va asta: este ziua mutarii. Ziua pe care ati asteptat-o timp de cateva saptamani. Ati impachetat si organizat si reorganizat totul. Personalul companiei de mutare au inceput sa incarca obiectele in camion. Dupa o scurta perioada de timp aflati faptul ca nu pot muta anumite obiecte pe care le-ati impachetat. Eventual va ganditi ‘era prea superb sa nu existe nicio inconvenienta’.

Obiectele perisabile

Aceste lucruri nu pot fi mutate de catre majoritatea companiilor de mutari din mai multe motive. Acestea pot putrezi, pot mirosi sau se pot sparge/strica in camion. Trebuie sa aveti grija ca la data mutarii sa nu aveti frigiderul plin de mancare perisabila deoarece va trebui sa le mutati singuri. Aceasta categorie include mancare congelata, proaspata, refrigerata si gatita.

Lucruri ce necesita atentie

Majoritatea companiilor se feresc de transportul plantelor, animalelor de companie s.a.m.d. Depinzand de vreme, in camioane sau remorci se poate face foarte cald sau frig (in functie de vreme). Acest lucru inseamna ca plantele pot putrezi, iar animalele se pot simti rau din cauza umiditatii, frigului, caldurii s.a.m.d.

Obiecte inflamabile

Nu conteaza circumstantele, insa, companiile de mutari nu vor transporta lucruri inflamabile, explozibili sau corozive. Daca vreti sa fie mutate aceste lucruri trebuie sa va asumati singuri riscul transportand cu autoturismul personal. Artificiile, fertilizatorul, stingatoarele, bateriile, buteliile si alte obiecte asemanatoare intra in categoria lucrurilor ce nu sunt transportate de catre companiile specializate in domeniu.

Obiecte personale

Acestea au o valoare sentimentala pentru detinatori si reprezinta diferite niveluri de importanta pentru clienti. In acelasi timp, medicamentele nu pot fi transportante din mai multe motive, un exemplu bun fiind faptul ca daca clientul sufera de diferite boli trebuie sa fie la indemana acestora pe toata durata mutarii. Banii, monezile, bijuteriile, fotografiile si documentele importante trebuie luate cu dvs. deoarece companiile nu isi pot asuma riscul ca acestea sa dispara sau sa se deterioreze.

Aceste patru categorii afisate mai sus reprezinta exemple de obiecte care nu sunt permise in camionul cu care se executa mutare. In alta ordine de idei, pentru a reduce riscul conflictelor de genul in ziua mutarii, este important sa fiti constienti ca trebuie sa tineti la indemana aceste lucruri sau sa le mutati singuri, riscul fiind destul de mare.